top of page
BeMaPro

BeMaPro ja Louhintahiekka yhteistyössä Metsä Fibren jättihankkeeseen
BeMaPro ja Louhintahiekka ovat mukana Metsä Fibren Kemissä alkaneessa biotuotetehdashankkeessa, jonka lopputuloksena on pohjoisen pallonpuoliskon tehokkain puuta jalostava laitos. Yrityksemme toteuttavat biotuotetehtaan rakennushankkeessa suuren osaurakan, joka koostuu kaustistamoalueen ja meesauunin valtavien paikallavalurakenteiden rakentamisesta.


Urakka on alkanut vastikään, ja oma osuutemme on valmis toukokuun 2022 lopussa. Biotuotetehdas käynnistetään vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä. Kemin biotuotetehdas on metsäteollisuuden suurin yksittäinen investointi Suomeen, sen arvo on noin 1,6 miljardia euroa. Voit lukea aiheesta tarkemmin Metsä Fibren sivuilta.


Saumatonta yhteistyötä toisiaan täydentäenLouhintahiekka on osaurakan varsinainen urakoitsija, BeMaPro toimii Louhintahiekan edustajana projektinjohtopalvelumallilla vastaten urakan toteutuksen johtamisesta. ”Johdamme urakkaan kuuluvia rakennustöitä ja teemme töitä yhteisen urakan toteuttamiseksi suunnitellusti”, kertoo BeMaPron projektipäällikkö Juhani Romu.


Louhintahiekan Aapo Lahtinen kertoo, että odotettavissa on suuri teollinen projekti, jossa korostuvat projektiorganisaation tärkeys ja ammattitaito. Romu puolestaan lisää, että luvassa on teollisuushanke, jossa urakkaan kuuluvien töiden yhteensovittaminen tehdasalueen muiden urakoitsijoiden kanssa sekä saumaton yhteistyö Metsä Fibren kanssa työturvallisuustekijöiden osalta on erinomaisen lopputuloksen saavuttamisen edellytys.


Urakan saaminen on ollut Louhintahiekalle


merkittävä prosessi ja kyseisen urakan osalta yritykset lähtivät yhteistyössä jo tarjousvaiheeseen.


”Haluamme alansa parhaat ammattilaiset ja osaajat kumppaneiksi rakentamaan modernia biotuotetehdasta Kemiin. Kumppaneiltamme edellytämme sitoutumista projektin tavoitteisiin niin turvallisuuden, aikataulun kuin laadun suhteen. Louhintahiekka Oy toimii näiden periaatteiden mukaisesti,” kertoo biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä.Yhteistyö alkoi Helenin VUC-hankkeella

BeMaPro ja Louhintahiekka ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin Helenin voimalatyömaalla Helsingissä. ”Yhteistyöstä on ollut paljon hyötyä. Louhintahiekka on urakoiva yritys, joka tarvitsee vahvistusta organisaatioonsa, jotta hankkeet voitaisiin viedä maaliin taloudellisesti ja tehokkaasti. BeMaProlta taas löytyy betonirakentamiseen erikoistuneita osaajia, jotka voivat tuoda omaa osaamistaan meille”, kertoo Aapo Lahtinen


Myös BeMaPron puolelta yhteistyö on toiminut hyvin, ja molempien osapuolten on koettu hyötyvän siitä. Hankkeen Tilaaja, Helen Oy, oli erittäin tyytyväinen kahden yrityksen toimintaan Vuosaaren hankkeessa sekä työn kulun että lopputulosten osalta, mikä on meille luonnollisesti myös tärkeä asia!

646 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page