top of page
BeMaPro

Mikko Iso-Markku: kannattavuutta osaavalla johtamisella

Rakennushankkeiden johtaminen vaatii monimutkaisten kokonaisuuksien hallintaa, ongelmanratkaisua sekä ennen kaikkea ihmisten johtamista. Nämä taidot muodostavat Mikko Iso-Markun osaamisen ytimen. Kokemusta on ehtinyt kertyä, kun Mikko aloitti kesätöissä jo 12-vuotiaana isänsä jalanjäljissä.BeMaPro: Mikko Iso-Markku

Mikon erityisalaa ovat maa- ja betonirakentamisen hankkeet. Helsingin teknillisestä oppilaitoksesta valmistuttuaan Mikko työskenteli lähes 10 vuotta maanrakennusalalla pienessä firmassa, jossa pääsi harjoittamaan yrittäjämäistä otetta. Pienen rakennusfirman pyörittäminen sisältää laajasti erilaisia tehtäviä ja kokonaisuuksien hallintaa, mitä Mikko vastaavan mestarin tittelillä pääsi tekemään. Vahva pohja osaamiselle projektinhallinnassa, kannattavuuden kehittämisessä ja ihmisten johtamisessa valettiin jo silloin.
Vankkaa osaamista rakentamisen johtamisesta


Johtamisen ja rakentamisen paras opettaja on kokemus, ja Mikolla on kokemusta molemmista jo 30 vuotta. Ollessaan vastaavana mestarina ja työpäällikkönä YIT:n infra-alalla, Mikko veti useita suuria projekteja. Tästä yhtenä esimerkkinä Länsimetron rataosuus, joka oli kompleksinen ja vaati laajaa osaamista. Olen tämmöinen hybridikaveri, eli hallitsen sekä betoni- että maanrakennuksen ja ymmärrän niiden väliset yhteydet”, Mikko kertoo osaamisestaan.


“Vaikka rakentamisessa käsitellään materiaaleja, on rakennustyömaiden johtaminen ennen kaikkea ihmisten johtamista. Maa- ja betonirakentaminen ovat usein perustehtäviä, mutta vahvuuteni on nimenomaan ihmisten ja kokonaisuuksien johtamisessa , hän painottaa. Työmaan tärkeimmät paperit tukevat kannattavuutta


Ihmisten lisäksi Mikko osaa lukea sopimuksia. Hän ymmärtää työmaiden taloudelliset ja sopimusoikeudelliset ulottuvuudet. Se on ollut avainasemassa, kun Mikko on kehittänyt hankkeita ja työmaita kannattaviksi ja kasvaviksi. 


Sopimuksia ja niiden ehtoja pitää osata lukea. Ne myös määrittävät, miten työmaat menevät. Usein pienemmät firmat keskittyvät enemmän itse tekemiseen, ja tekevät myös liikaa. Se syö kannattavuutta turhaan”, Mikko avaa sopimuksien tärkeyttä. 


Jos haluat varmistaa rakennushankkeesi kannattavuuden, voit hyödyntää Mikon osaamista BeMaPro:n asiantuntijapalvelun kautta.Halu kehittyä on kasvun edellytys

Ennen BeMaPron perustamista Mikko toimi tuotantojohtajana infra-alan yrityksessä 3 vuotta. Sinä aikana Mikko vastasi tuotannosta, ja vaikutti merkittävästi koko firman kannattavuuteen ja kasvuun. Hän toimi toimitusjohtajan oikeana kätenä, työpäällikkönä ja kehitti henkilöstöä, eli juuri niitä asioita, joissa Mikko on vahvimmillaan. “Siinä pääsi kehittämään ja kasvattamaan koko tuotantoa, kokonaisvaltaisesti ja strategisesti”, hän kertoo. 


Innovatiivisuus ja toimintatapojen kehittäminen ovat Mikon toiminnan ytimessä. Jos jokin voidaan tehdä paremmin, me teemme sen. BeMaPron koko tiimi jakaa tämän ajattelutavan, mikä näkyy kaikessa toiminnassamme”, hän kertoo. “Halu kehittyä on yrityksen perusrakenteessa.”


“Olen ollut mukana kasvattamassa muutamia yrityksiä, ja haluan tehdä saman BeMaProlle. Oli helppo päätös lähteä alusta asti mukaan, kun tiimissä ovat vuosien varrelta tutut kovan luokan ammattilaiset, jotka jakavat samat arvot. Tavoitteenamme on tehdä paremmin johdettua rakentamista Mikko kertoo. 


Osaavalla johtamisella tehdään rakentamisesta kannattavampaa. Tutustu lisää tekijöiden taustoihin ja referensseihimme. Kun haluat tehdä rakennushankkeestasi kannattavamman, ota yhteyttä!


57 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page